
Appelsin Påskemuffins
Sjove og velsmagende påskemuffins - med deres søde dekorationer, der ligner små påskekyllinger, er de perfekte til påskefesten. Indeni gemmer sig en lækker kombination af saftig muffin og frisk citrus-kagecreme, der er forstærket med en hint af marcipan, hvilket giver en ekstra lækker smag.
12 stk.
- 125 g smør
- 150 g sukker
- 75 g marcipan
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
Creme
- 50 g hvid chokolade
- 50 g smør
- 75 g marcipan
- 150 g flormelis
- 0,5 dl appelsinjuice
Pynt
- 1 appelsin
- M&M's
- Mandler
Fremgangsmåde
1. Rør smør, sukker og revet marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør det sammen med mælk
2. Fordel dejen i muffinsforme, og bag kagerne ved 175° C i 20-25 minutter. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind, om kagerne er bagt. Afkøl kagerne på en bagerist
3. Smelt chokoladen over vandbad, tag skålen af varmen, og rør små stykker smør i. Tilsæt revet marcipan, flormelis og appelsinjuice, og pisk til det er let og cremet. Sæt cremen på køl i mindst 30 minutter, og pisk derefter cremen kraftigt et par minutter
4. Overtræk kagerne med et tyndt lag creme. Kom resten af cremen i en pose, klip et lille hul i posen, og giv kyllingen en pjusket fjerdragt af creme i små toppe
5. Lav næb og øje med M&M's chokoladeknapper og hanekam af appelsinskive