
Peanutbutter Muffins
Forkæl dig selv med disse sprøde og bløde Peanutbutter Muffins fyldt med cremet peanutbutter og overdækket med smeltet mørk chokolade. De er nemme at bage, smager fantastisk, og er perfekte som en sød snack, dessert eller til kaffen.
12 stk.
- 175 g smør
- 200 g sukker
- 100 g rørsukker
- 1 spsk vanilje
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 0,5 tsk natron
- En knivspids salt
- 150 g mørk chokolade (mindst 70% kakao)
- 240 g peanutbutter
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 170 °C varmluft
2. Pisk smør, sukker, rørsukker og vanilje sammen i en skål til det er luftigt
3. Tilsæt ægget og rør derefter mel, natron og salt i.
4. Form dejen til kugler (ca. 65 g pr. stk.) og tryk dem ned i en muffinform. Tryk dejen op ad siderne – hvis du bruger en dyb muffinform, skal dejen nå ca. halvvejs op ad kanten.
5. Bag i 15 minutter til de er gyldne. Dejen vil synke lidt under bagning. Lad dem køle lidt af, og tryk dejen op ad siderne igen, mens de stadig er bløde. Lad dem køle helt af.
6. Tag dem forsigtigt ud af formen – brug evt. en lille kniv.
7. Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.
7. Kom 1 tsk peanutbutter i midten af hver, og hæld smeltet chokolade over
8. Lad dem køle af til chokoladen er fast – ca. 1 time
Opbevares i en lufttæt beholder i op til 5 dage.